Thursday, October 12, 2006

ROZPISY MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY

SPOLEČNÁ USTANOVENÍ

Základní ustanovení
a) Závodí se podle Pravidel atletiky a ustanovení této brožurky.
b) Pořadatelem všech mistrovství České republiky (dále jen mistrovství) a vlastníkem všech marketingových práv k těmto mistrovstvím je Český atletický svaz (dále jen ČAS), který tato práva přenesl na spol. s r. o. Česká atletika.
ČAS pověřuje technickým zajištěním jednotlivých mistrovství atletické oddíly a kluby (dále jen pořadatelé), s kterými spol. s r. o. Česká atletika za tímto účelem uzavírá písemné smlouvy.

Věkové kategorie
Muži a ženy Nar. 1983 a dříve
Junioři a juniorky 1984 - 1985
Dorostenci a dorostenky 1986 - 1987
Starší žáci a starší žákyně 1988 - 1989
Mladší žáci a mladší žákyně 1990 - 1993

Přihlášky
Přihlášky podávají atletické oddíly a kluby (dále jen oddíly), a to doporučenou poštou, faxem nebo e-mailem na adresy uvedené u rozpisů jednotlivých mistrovství.
Přehled mistrovství s uvedením termínů podání přihlášek :
Mistrovství Termín podání
Dorostenci a dorostenky v hale Do 3. února 2003
Muži, ženy, junioři, juniorky, dorostenci a dorostenky Do 10. února 2003
v halových vícebojích
Junioři a juniorky v hale Do 10. února 2003
Muži a ženy v hale Do 17. února 2003
Žáci a žákyně v hale Do 17. února 2003
Muži a ženy v chůzi na 20 km Do 31. března 2003
Dorostenci, dorostenky, žáci a žákyně v přespolním běhu Do 7. dubna 2003
Muži a ženy v půlmaratonu Do 21. dubna 2003
Přihláška musí obsahovat abecední seznam závodníků a závodnic s uvedením příjmení, jména, celého data narození, názvu přihlašované soutěže a u mistrovství v hale a v halových vícebojích i nejlepších výkonů dosažených v přihlašované soutěži v letech 2002 a 2003.
U mistrovství v hale a v halových vícebojích mají pořadatelé právo po dohodě s technickými delegáty přihlášku závodníka, resp. závodnice, z výkonnostních důvodů odmítnout a toto rozhodnutí jsou povinni zveřejnit v termínech uvedených u rozpisů příslušných mistrovství na webové stránce ČAS (http://www.atletika.cz).
V přihlášce je nutno dále uvést :
a) Zda, pro kolik osob a od kdy do kdy žádáte o zajištění ubytování a stravování; požadované ubytování a stravování je třeba uhradit v souladu s pokyny uvedenými v rozpisech jednotlivých mistrovství, resp. vydanými příslušným pořadatelem.
(stravování je zajišťováno pouze u mistrovství žáků a žákyň v hale)
b) Oddílový dres (tílko a trenýrky, resp. bermudy) a oddílovou kombinézu, ve kterých budou závodníci, resp. závodnice, startovat.
c) Příjmení, jméno, adresu a číslo telefonu, faxu nebo e-mailu odpovědného funkcionáře atletického oddílu pověřeného stykem s pořadatelem.

Startují
Startují závodníci a závodnice příslušné věkové kategorie, příp. mladší uvedení v rozpisech jednotlivých mistrovství v rozsahu závodění své věkové kategorie, kteří byli k účasti na mistrovstvích přihlášeni, resp. vybráni, prezentovali se v časech uvedených u rozpisů příslušných mistrovství v závodní kanceláři a při prezentaci předložili platný registrační průkaz ČAS.
Rozsahem závodění se rozumí mistrovské a doplňkové disciplíny.
Podmínky pro případný start cizinců na mistrovstvích byly zveřejněny jako úřední zpráva výkonného výboru ČAS v Atletických listech č. 2/1995.

Omezení startu
a) Závodníci, resp. závodnice, nar. 1986 - 1993 mohou na mistrovstvích v jednom dni startovat pouze v jednom běhu na 800 m a delším.
b) Závodníci, resp. závodnice, nar. 1994 a mladší nemohou na mistrovstvích startovat.

Technická ustanovení
a) Závodníci, resp. závodnice, mohou startovat buď v oddílovém dresu (tílko a trenýrky, resp. bermudy) nebo v oddílové kombinéze.
Start v jiném dresu nebo v jiné kombinéze není přípustný; za jiný dres, resp. jinou kombinézu, se považuje i reprezentační dres, resp. reprezentační kombinéza.
b) V trojskoku je vzdálenost odrazového břevna od bližšího okraje doskočiště stanovena na :
 13 m pro soutěž mužů,
 11 m pro soutěže žen, juniorů a dorostenců,
 9 m pro soutěže juniorek a dorostenek.
c) Všichni závodníci, resp. závodnice, jsou povinni podrobit se dopingové kontrole, budou-li k ní dopingovými komisaři, kteří se jim prokáží platným průkazem o licenci a pověřovacím dopisem, vyzváni.
Pořadatelé jsou povinni zajistit odpovídající podmínky pro provedení dopingových kontrol podle Směrnice pro kontrolu a postih dopingu ve sportu a pokynů dopingových komisařů.