Saturday, May 12, 2007

Rozhodnutí o podnikatelské činnosti

Manželé Novákovi se před půl rokem vrátili ze Spojených států Amerických, kde poslední 3 roky pracovali. Pan Novák jako dělník na stavbách a paní Nováková jako servírka v bowlingové herně. Bydlí ve Zlínském kraji, v Otrokovicích a dosažené vzdělání obou je VŠ ekonomického směru. Do USA se rozhodli jet, aby si vydělali dostatečný počáteční vklad pro pozdější podnikání.
Na základě zkušeností paní Novákové se po návratu rozhodli založit vlastní sportovní centrum. Jako počáteční vklad do podnikání se rozhodli investovat Kč 3,5 mil., které si přivezli z USA.
Manželé Novákovi se rozhodli umístit toto centrum v místě svého bydliště, tedy v Otrokovicích, kde služby tohoto typu ještě nikdo neposkytuje.
V souvislosti s tímto záměrem se musí manželé Novákovi ujistit, že mají předpoklady úspěšně řídit vlastní podnik a zda má šanci prosperovat. Studiem na VŠE předpokládají své znalosti o metodách řízení, plánování a organizačních postupů nutných k úspěšnému vedení firmy. Paní Nováková dále disponuje zkušenostmi s tímto typem podniku ze svého pracovního pobytu v USA.
Manželé Novákovi se také dohodli na svém profesním zařazení v podniku. Pan Novák bude vystupovat jako zakladatel a majitel sportovního centra. Paní Nováková bude zodpovědná vedoucí.
Po uvážení všech možných povinností a podnikatelských rizik, se manželé Novákovi rozhodli uskutečnit svůj podnikatelský záměr a otevřít sportovních centrum, které se bude jmenovat "Squash-Bowl Bar".